b)Z podstaty veci te nikdo nemuze nutit, prehlasovat do Nemecka auto, ktere neni tvoje... Proste proto, ze to ani nemas pravo udelat...auto neni tvoje.
Dan platit musis, pokud bude "obvykle misto pobytu" v DE. Kdy to tak je a neni, neni nijak pevne stanoveno, myslim, ze do toho roku se bere jako docasny pobyt a tak, jak popisujes svuj pripad (v DE nepracujes, pracujes pro SK firmu, do ktere cas od casu take jezdis apod.), nebudes mit problem prokazat, ze pobyty jsou jen docasne. Jak se zda, opravdu staci, abys (jako cizinec, ktery to auto navic nevlastni) cas od casu odjel a stravil tam par dni.
Porad se muze stat, ze te chyti policajti a daji n atebe udani - pak se budes muset branit pred financakem a prip. statnim zastupitelstvim. Vyhrat muzes, ale nemusis, vetrina toho je vec vykladu.
Mozna tedy neni spatny napad tech par stovek dane zaplatit a mit klid. Kdyz jsem ale na FU sam volal, abych udelal to same, rekli mi,z e si mam podat zadost o schvaleni docasneho provozu vozidla a ze se mne danova povinnost s nejvetsi pravdepodobnosti nikdy tykat nebude. Zatim jsem ale nebyl dost pilny na to, to opravdu udelat.
Dej vedet, pokud nejak dopadnes